Uw browser is verouderd!

ijsselpark.nl is gebouwd volgens de laatste technologieën. Hierdoor kunnen we een optimale gebruikerservaring bieden aan onze bezoekers. We zien dat de browser waar u nu gebruik van maakt niet meer wordt ondersteund, omdat deze niet meer up to date is. Download de nieuwste versie van één van de volgende browsers zodat u gebruik kunt maken van de website zoals dit is bedoeld. In de nabije toekomst zal het niet meer mogelijk zijn om ijsselpark.nl te gebruiken met uw huidige browser.

Download browser
24-09-2019

NEW HAVEN volgende stap in ontwikkeling Rivierzone Vlaardingen

NEW HAVEN volgende stap in ontwikkeling Rivierzone Vlaardingen

In de Rivierzone Vlaardingen staat nog veel te gebeuren. Het gebied van ruwweg zo’n 350 hectare wordt de komende jaren omgevormd tot het nieuwe ‘terras van de stad’. De circa 500 te bouwen duurzame woningen en appartementen in het plan hebben veelal zicht op de kade of het water.  Straks vormen de woningen, voorzieningen en historische gebouwen samen een dynamisch woon-, werk en verblijfsgebied aan het waterfront. Onderdeel van deze nieuwe Rivierzone is het gebied tussen de historische Pelmolen en de Maas. Aan de Maasboulevard en Westhavenkade, op loopafstand van het centrum, wil ontwikkelaar BEMOG circa 70 nieuwe appartementen realiseren. De huidige kade van de zogenaamde ‘Pietersen’- locatie wordt daarmee omgevormd tot een nieuw en aantrekkelijk woongebied.

Hoe de appartementengebouwen er precies gaan uitzien, is nog niet helemaal vastgesteld, geeft Ed Bulder, verantwoordelijk ontwikkelaar bij BEMOG aan. “Maar de nieuwe naam hebben we al wel gekozen. We vonden ‘New Haven’ goed passen bij hetgeen we hier van plan zijn. Een nieuw en intiem woongebied, waar iedereen zich direct thuis moet kunnen voelen. Aantrekkelijk vanwege de ligging aan de Maas, de voorzieningen en het centrum naast de deur en het openbaar vervoer op loopafstand. Wanneer je hier komt wonen, zit je niet nog jaren in een bouwput. De rest van het gebied is af en met de nieuwe Hoekse Lijn (Metroverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland, red.) sta je in 20 minuten op Rotterdam Centraal of op het strand!”

Om te komen tot het beste woonprogramma, gaat Bulder graag in gesprek met geïnteresseerden en omwonenden. “De eerste schetsen van de gebouwen hebben we laten maken op basis van het huidige straatbeeld van de Westhavenkade. Het aanzicht dat de architect hiervoor heeft gekozen, is gebaseerd op een typische Vlaardingse kade, die je er nu ook aantreft. Voor wat betreft de indeling en uitvoering van de appartementen, die achter de facade liggen, komen we graag in contact met mensen die er straks willen kopen of huren. Samen met hen willen we de lay-out van de woningen afstemmen op hun behoefte. Niet voor niets hebben we op de website een woonenquête uitgezet, waarmee we een goed beeld hopen te krijgen van de toekomstige bewoners en de woningen die we er gaan maken.

Op 25 september heeft BEMOG ook een informatiebijeenkomst gepland in het Deltahotel, vlakbij de locatie van New Haven. Bulder nodigt hier niet alleen omwonenden, maar ook geïnteresseerden in een woning voor uit. “We hopen van New Haven een woonbuurt te kunnen maken, waar de gehele regio op zit te wachten. In eerste instantie natuurlijk de mensen uit Vlaardingen, maar ook Rotterdammers en Schiedammers zijn van harte welkom!” De informatiebijeenkomst in het Deltahotel begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Er is volop gelegenheid voor omwonende en geïnteresseerde om te praten met de projectverantwoordelijken van BEMOG.

TERUG